Vælg en side

Er dit tag slidt og trænger det til en gennemgribende renovering? Det kan afhænge af mange forskellige faktorer, hvilken løsning der er den bedste for at opretholde eller genoprette dit tage. Tagrenovering kan være en god løsning, hvis dit tag stadig har mange år tilbage på bagen.

Et slidt tag kan både være slidt af alder og slidt af omgivende forhold. Står taget i fuld sol eller med store skyggefulde træer omkring sig, bliver det slidt på forskellige måder. Solen er hård ved dit tag, men et tag med masser af skygge får i stedet mos og alger, hvilket ligeledes ødelægger overfladen på tagfladen. Får taget lov at stå uden tagrens, tagmaling og grundig rengøring i mange år, ender det med utætheder på grund af tæring. Jo lavere tagkonstruktionen er, fx ved flade tage, jo mere udsat er taget for at fugt breder i konstruktionen, hvis det først er trængt ind. Når der først opstår fugt bliver skaderne større. Derved forkortes levetiden for taget. Der er selvsagt forskel på hvilken tagtype der er tale om, men alle tage har brug for vedligehold.

Tagrenovering kan involvere flere forskellige opgaver alt efter dit tags tilstand og materialer. Det kunne være alt fra en grundig rengøring, reparation af utætheder og udskiftning af tagsten til tilskørsel eller anden komplet renovering. Gennemgående er det vigtigt at dit tag altid er forsvarligt og vedligeholdt, så det kan holde i mange år.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit tag skal renoveres eller skiftes ud helt, kan du altid kontakte en fagmand der har specialiseret sig i tagrenovering. De kan hjælpe med at afgøre, om du skal have lavet en renovering eller udskifte dit tag og vil samtidig være i stand til at give et konkret bud på pris og arbejde. Hos 3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis bud på dit tagrenoveringsprojekt. På den måde har du mulighed for at sammenligne priser og kvalitet og finde det bedste tilbud.

Uanset hvilken løsning du måtte komme frem til, så er det altid en god idé at få professionel vejledning og hjælp til dit tagrenoveringsprojekt. Det kan spare dig for både tid, penge og besvær – og i sidste ende er det med til at sikre, at dit tag har et langt liv.

Det kan du gøre for at holde dit tag i god stand:

  • Få foretaget regelmæssig rengøring og tjek af dit tag.
  • Reparer skader med det samme, hvis de opstår.
  • Beskyt dit tag mod vind og vejr med mosfjerner og algebehandling.
  • Få udført en grundig eftersyn af tageksperter mindst hvert 5.-10 år.
  • Sørg for at dit tag altid har en god ventilation, så det beskyttes mod fugt.
  • Når nu du alligevel skal have foretaget et eftersyn, kan det være en god idé også lige at få udført en tagrenovering for at få mest muligt ud af dit tag.

Vedligeholdelse og renovering er med til at sikre, at du får en lang holdbarhed på dit tag og holder det flot og funktionelt mange år frem. Det kan derfor godt betale sig at sætte tid og energi af til at holde dit tag i orden. Det kan du lettest gøre ved hjælp af 3byggetilbud.dk, så du kan få de bedste bud på din tagrenovering.